Fight of 2020 - Póló Design

A Fight of 2020 egy képregény formátumú poló grafika, amelyet saját indíttatásból készítettem a Covid-19 karantén alatt.

Fight of 2020

A döntéshozás minden szinten az emberi élet velejárója, a legapróbb dolgoktól kezdve a legkomolyabbakig. Ez stilizálva az elme és a szív csatározásaként is ábrázolható.

Fight-of-2020

Feltételezem, hogy Covid-19 alatti karantén sokakat állított fontos döntések meghozatala elé, amiket így nem halogathattak tovább.

Ahogy Tim Ferris szokta idézni Jerzy Gregorek-et: “Hard choices, easy life. Easy choices, hard life.” Azaz, ahhoz, hogy könnyebb legyen az életünk meg kell hoznunk nehéz döntéseket, és ezek sokszor nem az elménkben feltörő legelső gondolatokból fakadnak. Nem, mert az agyunk genetikailag a gyors kielégülést és kényelmet hozó döntésekre van kódolva.

Ez a grafika emlékeztetőül szogálhat mindazok számára, aki legalább már egyszer megpróbálták, vagy akiknek sikerült átlépniük ezen a küszöbön.

“Az élet azt jelenti, hogy mi vagyunk a megkérdezettek, nekünk kell válaszolnunk — mindenki felelős a saját létéért. Ily módon az élet nem adottság, hanem mint feladottság jelenik meg — az élet minden pillanatban feladat. Ebből azonban az is következik, hogy annál értékesebb, minnél nehezebb."

Viktor Frankl: Az Élet Értelméről, Libri, 2020, 59.oldal