Jai Shri Ganesh - póló design, 2017

A poló design a hindu istenséget, Ganésát, “az akadályok elhárítóját” ábrázolja főbb attribútumaival: fejszével, kötéllel, praszádával és az egérrel.

Poló design Bandha Works Jógaiskola megrendeléséből

A Jai Shri Ganesh pológrafika a Bandha Works Jógaiskola vezetőjének megbízásából készült. A kép, amit kiindulásként kaptam Tőle igen egyszerű volt. A kész grafika hosszas tervezési folyamat eredménye. Az ékszerek, a viselet mintázata és a tárgyak végső formája mind saját tervezésű.

Ez a poló grafika megrendelhető! Tőlem e-mail-ben, vagy a Spring Store-ból.*


Ganésa attribútumai

  • A fejsze az, amivel Ganésa minden köteléket és ragaszkodást elvág.
  • A kötéllel legmagasabb céljainkhoz húz közel.
  • A praszáda az istenségnek készített ételadomány, amelyen keresztül a hívők önmagukat is felajánlják.
  • Az egér Ganésa szolgálója és járműve, a megzabolázott vágyakat jelképezi.
Érdekesség a Ganésa ábrázolásokról

Ganésa legkorábbi ábrázolásait Indiában olyan területeken találták meg, ahol a cukornád volt a fő mezőgazdasági termék. Ebből állapították meg, hogy az elefántfejű istenség kezdetben a betakarítás istene volt, és különösen a cukornád termesztők körében volt elterjedt. Ganésát azért ábrázolták elefánt fejjel, mert az elefánt egy lábbal eltiporta és legyőzte a gazdák legnagyobb ellenségeit, a rágcsálókat. A történet, amely Ganésát Shiva fiaként ábrázolja, csak jóval később jelent meg azzal a céllal, hogy az ősi, de népszerű istenséget a hindu filozófiába kanonizálja.

**Mivel a Spring Store-on keresztül rendelt termékek Amerikából érkeznek, ezért az előbbit javaslom.