Csomagolás — BDPST Ékszer Manufaktúra

2023 végén kaptam felkérést, hogy egy költséghatékony csomagolást tervezzek a BDPST Charms ékszereihez. A megbízás a kártyák formájának megtervezésétől a grafikai tervezésen át, a nyomdával történő kommunikációig terjedt.

A BDPST Charms egyedi, ízléses és elegáns ékszerei Budapest látványosságait ábrázolják. A csomagoláshoz részben a már az együttműködésünk során készített grafikákat használtam fel, részben pedig újakat rajzoltam.

Static picture

A kiinduló pont az ékszereken is megjelenő pöttyözés, Budapest térképrendszere és az épített környezet nevezetességeit ábrázoló vonalas rajzok voltak. Ezekből egyelőre négy féle borító és hét féle kártya született, a különböző funkcióknak megfelelően karkötőknek, nyakláncoknak, medáloknak és fülbevalóknak.

Static picture

Sok lehetőség rejlik a kombinációk összeállításában és a még csak a terveinkben létező designokban. Az ezüst ékszerekhez, például, a jövőben ezüst színű csomagolást fogunk nyomtatni és a Bdpst Charmsnak már vannak pécsi és balatoni motívumokat ábrázoló ékszeri is, amelyekhez szintén akad rajzolnivaló.