You Are not the Monkey - matrica és póló design, 2018

Ez a sorozat több mint 60 darab, különböző tevékenységeket folytató majmot ábrázol. A tevékenységek az azonosulás számtalan lehetőségét mutatják be az örömteleiktől az elkeseredettebbekig.

Az eredeti rajzok filccel, matricapapírra készültek, amelyeket beszkennelve sokszorosíttattam poló grafikák és matricák formájában. Terveim szerint, a későbbiekben a sorozat egy részéből szitanyomatokat is szeretnék készíteni.

A Majom nem Te vagy design inspirációja

A matricák inspirációja és neve egy modern Advaita Vedanta tanításból származik.

A lényegi spirituális tanítások célja a kettősség hiányának (non-dualitás), azaz a kifejezhetetlen Egységnek a felismerése és felismertetése. A mesterek tanításai arra intik és ösztönzik a tanítványokat, hogy tapasztalják meg a tiszta jelenlétet elméjük aktivitása nélkül.

A „A Majom nem Te vagy” kifejezés arra utal, hogy ne azonosuljunk a bennünk felmerülő gondolatokkal, érzésekkel vagy tapasztalatokkal.

Nézd meg ezt a designt Behance-on is!

A majom nem te vagy - mondja a mester -, bár egyesek elméje szent, másoké vadul, a dzsungel közepén él, mégis minden elme olyan, mint a majom, ami egyik ágról (azaz gondolatról) a másikra ugrál.

Ez azt fejezi ki, hogy akár szentek is lehetünk, a gondolataink, érzéseink és érzelmeink nem fognak megszűnni. Ezek továbbra is megjelennek majd egyfajta folytonosságként, amit tévesen önmagunkként azonosítunk. (Olvass többet itt.)

Order a T-shirt

Rendelj polót a kedvenc matricáddal! Tőlem e-mail-ben, vagy a Spring Store-ból.*

*Mivel a Spring Store-on keresztül rendelt termékek Amerikából érkeznek, ezért az előbbit javaslom.